Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2007

Ο Αrtbomber ήρθε για να ανατρέψει τους τρίτους και τους μεσάζοντες


Ο Artbomber ήρθε στον κόσμο με αποστολή αλλά και μοναδική επιλογή να συγκρουστεί με τους ισχυρούς της τέχνης. Θέλει να γίνει ο μεγαλύτερος διαδικτυακός πολυχώρος τέχνης. Ο Artbomber απαγορεύει την είσοδο σε δικαιώματα «εταιρειών», «τρίτων» και «μεσαζόντων» και αναγνωρίζει ως μοναδικό λήπτη αποφάσεων τον ίδιο το δημιουργό.
Αγκαλιάζοντας όλες τις πιθανές και απίθανες, γνωστές και άγνωστες μορφές τέχνης και τους δημιουργούς όλου του κόσμου, θέλει να αποτελέσει την ιδανική πλατφόρμα δράσης του καλλιτέχνη και κυρίως τον ισχυρότερο συνεργάτη και υποστηρικτή του νέου δημιουργού.
Ο Artbomber επιδιώκει με τις επαναστατικές και πρωτοπόρες υπηρεσίες που προσφέρει στον καλλιτέχνη, να αναδείξει και να προβάλει τη δουλειά του νέου δημιουργού και να τον στηρίξει στην προσπάθειά του να ασχοληθεί αποκλειστικά με την τέχνη του. Επίσης θέτει νέες ανατρεπτικές παραμέτρους στην προώθηση των έργων τέχνης, κινούμενος πάντα στην κατεύθυνση ότι όλα λειτουργούν υπέρ του δημιουργού.

Πως λειτουργεί:
Στην ουσία ο Artbomber είναι μια μηχανή αναζήτησης και download αρχείων. Ο δημιουργός, αφού συμπληρώσει τα στοιχεία του προφίλ του, έχει τη δυνατότητα να ανεβάσει στην ψηφιακή του έκθεση (upload) τα έργα τέχνης του (αρχεία που έχει στον υπολογιστή του) και να ορίσει την τιμή πώλησης αυτών.

[Κατά τη διαδικασία εγγραφής, ο δημιουργός καλείται να συμπληρώσει και το mail που έχει δηλώσει στην εταιρεία PAY PAL προκειμένου ν’ ανοίξει εκεί λογαριασμό. Όλες οι οικονομικές συναλλαγές γίνονται μέσω της PAY PAL (της εγκυρότερης εταιρείας on line συναλλαγών). Ο Artbomber δεν έχει καμία πρόσβαση στα απόρρητα στοιχεία που δηλώνετε στην PAY PAL για να ανοίξετε το λογαριασμό σας.

Όταν λοιπόν κάποιος επισκέπτης αποφασίσει να κατεβάσει στον υπολογιστή του το έργο τέχνης σας, που βρήκε στη ψηφιακή γκαλερί του Artbomber, θα του ανοίξει αυτόματα η σελίδα του λογαριασμού σας στο PAY PAL και θα πρέπει εκεί να καταβάλει το ποσό που έχετε ορίσει εσείς, χρεώνοντας τον προσωπικό του λογαριασμό. Μόνο τότε αποκτά δικαίωμα download στο έργο σας. Αν ακολουθήσει την απλή διαδικασία on line πληρωμής, θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ψηφιακής πώλησης. Δηλαδή ο αγοραστής θα έχει στον υπολογιστή του το έργο σας και εσείς θα έχετε στο λογαριασμό σας το ποσό που είχατε ορίσει ως τιμή πώλησης.

Φυσικά, σε περίπτωση που δεν θέλετε να «πωλήσετε» τα έργα τέχνης σας, παρά μόνο να τα εκθέσετε δωρεάν, δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε την παραπάνω διαδικασία. Δεν απαιτείται να έχετε λογαριασμό στο PAY PAL ούτε ν’ ανοίξετε φυσικά καινούριο].

Στον Artbomber μπορείς να εκδώσεις ηλεκτρονικά το βιβλίο σου.
Ο συγγραφέας μπορεί να εκδώσει ηλεκτρονικά το λογοτέχνημά του και να δώσει την ευκαιρία στον κόσμο να τον κρίνει χωρίς να είναι απαγορευτική για αυτόν η κρίση του οποιοδήποτε reader – υπαλλήλου οποιασδήποτε εταιρείας. Ο Artbomber λατρεύει να διαβάζει ο,τιδήποτε έχετε γράψει και δεν τολμήσατε ποτέ να εκδώσετε ή έχει απορριφθεί από εκδοτικούς οίκους.
Επίσης ο συγγραφέας μπορεί να ορίσει ο ίδιος –αν το επιθυμεί- το ποσό που θα πρέπει να του καταβάλει ο αναγνώστης, προκειμένου να κατεβάσει το βιβλίο στον υπολογιστή του (download), δηλαδή να το αγοράσει ψηφιακά.

Στον Artbomber μπορείς να κυκλοφορήσεις διαδικτυακά τη μουσική σου.

Ο μουσικός μπορεί να προωθήσει ηλεκτρονικά τα τραγούδια του και να μοιραστεί με τον κόσμο τις μουσικές του. Δεν είναι ανάγκη να έχει κυκλοφορήσει cd. Μπορεί απλά να τα ανεβάσει στην προσωπική του έκθεση και να ορίσει ο ίδιος το ποσό που θα πρέπει να του καταβάλει όποιος θέλει να τα κατεβάσει (download), δηλαδή να αγοράσει τα τραγούδια του.
Για τεχνικούς λόγους, η έκθεση των τραγουδιών στη ψηφιακή δισκογραφική του Artbomber θα πρέπει –αρχικά τουλάχιστον- να γίνεται μόνο κατόπιν συνεννόησης με την ομάδα του Artbomber.
Στείλτε σχετικό mail στο
artbomber@windowslive.com

Στον Artbomber μπορείς να εκθέσεις τα έργα τέχνης σου.
Ζωγράφοι, φωτογράφοι, σκιτσογράφοι, τεχνίτες, κατασκευαστές μπορούν να εκθέσουν τα έργα τέχνης τους, να προβάλουν την προσωπική τους γκαλερί αν το επιθυμούν, να έρθουν σε άμεση επαφή με τον υποψήφιο αγοραστή των έργων τους χωρίς καμία μεσολάβηση του Artbomber.

Ο Artbomber πιστεύει ότι η τέχνη δεν γνωρίζει όρια και δεν περιορίζεται σε συμβόλαια και δικαιώματα «τρίτων». Θέλει να μην ορίζουν άλλοι τις επιλογές του και κυρίως αγωνιά για τη σύγκρουση με το καθεστώς των «αρεστών».