Τρίτη 22 Απριλίου 2008

O Artbomber προτείνει: GOCULTURE


MIR festival
Το νέο διεθνές φεστιβάλ της πόλης είναι γεγονός! Το πρώτο MIRfestival προγραμματίζεται για τις 12 με 20 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.
Ως φεστιβάλ αστικού πολιτισμού, του οποίου το σκηνικό είναι η Αθήνα, με αφετηρία το διεθνή διάλογο για τον πολιτισμό και στόχο τη δημιουργική συνάντηση του ζωντανού θεάματος με τα νέα τεχνολογικά μέσα, το MIRfestival έρχεται για να δώσει το λόγο σε όλες τις εξελίξεις που ως τώρα σιωπηλά πολιορκούσαν την πόλη μας. Mε το όνομά του να παραπέμπει στον ρώσικο διαστημικό σταθμό, είναι ένας δορυφόρος που σφύζει από ζωή και από παράξενα και ενδιαφέροντα καλλιτεχνικά πρότζεκτ. Οι προσκεκλημένοι καλλιτέχνες προσγειώνονται σ’ αυτόν για να παρουσιάσουν τα έργα τους και να συνεχίσουν το ταξίδι τους στο χωροχρόνο.
Το MIRfestival θα φιλοξενεί πειραματικές δημιουργίες στα όρια των τεχνών, εκεί όπου η σκηνή συναντά την εικόνα μέσω των νέων τεχνολογιών, και φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν ανοιχτό χώρο δημιουργίας.
Το MIRfestival προσκαλεί όλους τους καλλιτέχνες που επιθυμούν να συμμετάσχουν, να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι την Πέμπτη 15 Μαΐου. Αναλυτικές πληροφορίες για την υποβολή των αιτήσεων θα βρουν οι ενδιαφερόμενοι στο site του φεστιβάλ
www.mirfestival.gr.
Από τις προτάσεις που θα κατατεθούν για περφόρμανς, μικρής κλίμακας παραστάσεις πειραματικού χαρακτήρα, πειραματισμούς με ηλεκτρονική μουσική και νέες τεχνολογίες, ταινίες, εγκαταστάσεις, interactive εγκαταστάσεις, locative media projects, παρεμβάσεις στην πόλη ή άλλου τύπου καλλιτεχνικά πειράματα, θα επιλεγούν αυτές που θα παρουσιαστούν στο φεστιβάλ μαζί με τις ελληνικές και διεθνείς συμμετοχές που απαρτίζουν ήδη τον προγραμματισμό της διοργάνωσης
.
Το φεστιβάλ διοργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία MIR σε συνεργασία με τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων και με άλλους πολιτιστικούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού που θα ανακοινωθούν σύντομα, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Χριστιάνας Γαλανοπούλου και των συνεργατών της. Οι βασικοί χώροι διεξαγωγής του φεστιβάλ θα είναι το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου "Μελίνα" στο Θησείο και το Θέατρο Αλκμήνη, αλλά θα χρησιμοποιηθούν και άλλοι ανοιχτοί και κλειστοί χώροι που θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω.
Πηγή: goculture