Σάββατο 5 Απριλίου 2008

O Artbomber προτείνει Goculture

Comicdom Con Athens: Η γιορτή των κόμικς στην Αθήνα
Ένα διήμερο φεστιβάλ και μια έκθεση για την ένατη τέχνη




Μετά τη μεγάλη επιτυχία των δυο προηγούμενων διοργανώσεων στο κεντρικό κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης στο Κολωνάκι, το Comicdom Con Athens πραγματοποιεί αισίως την τρίτη διοργάνωσή του στις 5 και 6 Απριλίου 2008.

Στο πλαίσιο του Comicdom Con Athens 2008 διοργανώνεται επίσης για πρώτη φορά στην Ελλάδα έκθεση σχεδίων του Will Eisner με τίτλο The ‘Spirit’ of Will Eisner, που διαρκεί ως τις 12 Απριλίου.
Στο διήμερο φεστιβάλ παρουσιάζονται διεθνείς προσκεκλημένοι, βραβεία comics, προβολές, σεμινάρια, φιλανθρωπικό sketch event, bazaar με τη συμμετοχή comic-shops και εκδοτικών εταιριών.
Μέσα από πρωτότυπα έργα που διατρέχουν την καριέρα του θεμελιωτή των αμερικανικών comics, η έκθεση The ‘Spirit’ of Will Eisner δίνει στο ελληνικό κοινό τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την εξελικτική πορεία του σπουδαίου αυτού δημιουργού.

Η έκθεση συνοδεύεται από επεξηγηματικό υλικό, ενώ κατά τη διάρκεια του διημέρου θα γίνουν σχετικές ομιλίες και προβολή του ντοκιμαντέρ Will Eisner: Portrait of a Sequential Artist στο οποίο μυθικά ονόματα της 9ης Τέχνης μιλούν για τον κορυφαίο δημιουργό.
Πηγή : Goculture