Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

O Artbomber πήγε θέατρο


Alpenstock στο θέατρο Χώρα
Κάπου στις Άλπεις, η Γκρέτα και ο Φριτς προσπαθούν να διατηρήσουν το «κουκλόσπιτό» τους όσο γίνεται πιο καθαρό από τον "έξω κόσμο", τον "ξένο", ή το μετανάστη Γιόσιπ και την οικογένειά του. Η Esther Andre Gonzalez σκηνοθετεί για έκτη φορά παράσταση στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας το πρώτο έργο του Rmi De Vos που μεταφράζεται στη γλώσσα μας, αποδεικνύοντας ότι το θέμα του ρατσισμού δημιουργεί ή διαπερνά τα σύνορα, ανάλογα όχι με τη χώρα όπου ζούμε, αλλά με την αγάπη μας για τον "άλλον".


Alpenstock, κάθε Παρασκευή και Σάββατο ως και τις 19 Απριλίου, στο Θέατρο Χώρα.

Η Γκρέτα είναι μια απλή γυναίκα που έχει μανία με την καθαριότητα και διατηρεί το σπίτι της σε άψογη κατάσταση. Η συνεχής εσωτερική υγιεινή μοιάζει να είναι ένα μέσον για να προστατευτεί, απέναντι σ'ένα βρώμικο κόσμο. Αυτό το συναίσθημα ασφάλειας, της το τροφοδοτεί ο σύντροφός της ο Φριτς: εθνικιστής με υπερβάλλοντα ζήλο, την καθοδηγεί και την καθησυχάζει. Μέσα όμως σ' αυτήν την καθαρότητα διεισδύει ο επικίνδυνος εξωτερικός κόσμος, με τον ερχομό του Γιόσιπ, που ανατρέπει αυτόν τον τέλειο συζυγικό κόσμο, αφήνοντας πίσω του μια γεύση αίματος. Ένα μαύρο θεατρικό έργο, που μας πηγαινοφέρνει ανάμεσα στην αγάπη και τη βία, ανάμεσα στο φανταστικό ιδεώδες και τον ωμό ρεαλισμό, πάνω σ' ένα πολιτικό φόντο.

Μετάφραση: Μπουμπουλίνα Νικάκη
Σκηνοθεσία: Esther Andre Gonzalez
Σκηνικά-Κοστούμια: Χρήστος Κωνσταντέλλος
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Μουσική Επιμέλεια: Ορέστης Καμπερίδης
Μακιγιάζ: Irina Tassi
Βοηθός Σκηνοθέτη: Βασίλης Μπράμης
Φωτογραφίες: Πέτρος Αλατζάς

Παίζουν: Αγγελική Δημητρακοπούλου, Νέστωρ Κοψιδάς, Δημήτρης Λιόλιος

Σχόλιο συντάκτη Αrtbomber:

Το απήλαυσα. 3 ηθοποιοί καταφέρνουν και μετατρέπουν ένα πάμπτωχο σκηνικό και τη μικρή αίθουσα του Χώρα σε ένα ικανοποιητικά λειτουργικό χώρο που μπορούν να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους. Οι τρεις τους δεν δυσκολεύονται να κερδίσουν από νωρίς τον θεατή και από κει και πέρα να του προσφέρουν με επιτυχία αυτό που ζητά. Έξυπνο μαύρο χιούμορ. Είδα μια υπέροχη παράσταση !!!